Zeleninová polievka s haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 136638x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 l | voda |
mleté čierne korenie | |
400 g | zelenina |
1 kocka | slepačia bujón |
2 lyžičky | vegeta |
soľ | |
cestíčko: | |
1 ks | vajcia |
1 lyžička | maslo |
prášok do pečiva | |
3 lyžičky | krupice |
Postup prípravy receptu
Očistenú a umytú zeleninu (podľa vášho výberu) nakrájame a dáme variť do hrnca s vodou. Ochutíme sliepkam bujón, vegetu a korením, zeleninu uvaríme domäkka. Ak je potreba, podľa chuti polievku trochu prisolíme. V miske si vymiešame vajcia s krupičkou, pridáme štipku prášku do pečiva a lyžičku masla. Z takto pripraveného cesta vykrajujeme malou lyžičkou halušky a hádže ich do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, počkáme až halušky vyplávajú na povrch. Do hotovej zeleninovej polievky s halušky pridáme najemno posekanú petržlenovú vňať. V zimnom období, ak nemáme čerstvú zeleninu, použijeme na recept zeleninu mrazenú.