Zeleninová grilovaná príloha
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24666x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie na hranolky | |
5 - 6 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
1,5 balíčku | mrazená zeleninová zmes (mrkva, hrášok, kukurica) |
olivový olej | |
3 - 4 ks | biela paprika |
sušená saturejka | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si zeleninu. Cibuľku is vňaťou otrháme od povadlých častí, odrežeme koniec a nakrájame is vňaťou na kolieska. Bielu papriku po očistení nakrájame na tenké prúžky. Plech vymastíme olivovým olejom, vsypeme mrazenú miešanú zeleninu a premiešame s prúžkami papriky a cibuľkou. Podľa chuti pridáme aj iné druhy zeleniny - pór, mrkva apod Husto posypeme grilovacím korením, korením na hranolky a sušenú saturejkou. Rúru predhrejeme na 180 ° C a zapečieme, až je zelenina chrumkavá. Ku koncu môžeme prepnúť na funkciu gril, pekne sa nám prepečie. Len dávame pozor, paprika sa ľahko pripáli. Zeleninovú grilovanou prílohu podávame k zemiakovým aj mäsovým pokrmom. Vegetariáni si ho doprajú aj ako hlavný chod, treba ľahkú večeru. Podávame teplé i studené.