Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 15300x
Karfiol, brokolicu, mrkvu a kaleráb smažíme v pivnom cestíčku a podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou, ktorá je súčasťou receptu.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | karfiol |
1/2 ks | brokolica |
1 ks | kaleráb |
1 ks | veľká mrkva |
cestíčko: | |
120 g | hladká múka |
3 ks | vajcia |
1/2 lyžičky | kypriaci prášok do pečiva |
100 ml | svetlé pivo |
na obalenie: | |
hladká múka | |
omáčka: | |
3 lyžice | citrónová šťava |
1 lyžička | cukor |
1 lyžica | čerstvý kôpor |
100 ml | olivový olej |
3 lyžice | čerstvý petržlen |
2 kelímky | biely jogurt |
2 lyžice | čerstvá pažítka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Karfiol a brokolicu očistíme, umyjeme a rozoberieme na ružičky. Mrkva a kaleráb olúpeme a nakrájame na plátky 3 mm silné. Pripravenú zeleninu osolíme a necháme odležať. Pripravíme si jogurtovú omáčku. Umyté a nasekané bylinky vložíme do misy, zalejeme olejom, citrónovou šťavou a jogurtom. Všetko spolu rozmixujeme a ochutíme cukrom, soľou a korením. Omáčku necháme v chlade rozležet. Múku premiešame s kypriacim práškom. Vajcia osolíme, rozšľaháme s pivom, zahustíme múkou a vymiešame v stredne husté cestíčko. Kúsky zeleniny obaľujeme v hladkej múke, namáčame do cestíčku a smažíme vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Hotovú zeleninu necháme odkvapkať na papierovej utierke. Smaženú zeleninu rozdelíme na porcie a podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou.