Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13590x
Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku

Karfiol, brokolicu, mrkvu a kaleráb smažíme v pivnom cestíčku a podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou, ktorá je súčasťou receptu.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku
recept Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 ks brokolica
1 ks kaleráb
1 ks veľká mrkva
1/2 ks karfiol

cestíčko:

120 g hladká múka
3 ks vajcia
1/2 lyžičky kypriaci prášok do pečiva
100 ml svetlé pivo

na obalenie:

hladká múka

omáčka:

2 kelímky biely jogurt
2 lyžice čerstvá pažítka
3 lyžice citrónová šťava
1 lyžička cukor
1 lyžica čerstvý kôpor
100 ml olivový olej
3 lyžice čerstvý petržlen

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Karfiol a brokolicu očistíme, umyjeme a rozoberieme na ružičky. Mrkva a kaleráb olúpeme a nakrájame na plátky 3 mm silné. Pripravenú zeleninu osolíme a necháme odležať. Pripravíme si jogurtovú omáčku. Umyté a nasekané bylinky vložíme do misy, zalejeme olejom, citrónovou šťavou a jogurtom. Všetko spolu rozmixujeme a ochutíme cukrom, soľou a korením. Omáčku necháme v chlade rozležet. Múku premiešame s kypriacim práškom. Vajcia osolíme, rozšľaháme s pivom, zahustíme múkou a vymiešame v stredne husté cestíčko. Kúsky zeleniny obaľujeme v hladkej múke, namáčame do cestíčku a smažíme vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Hotovú zeleninu necháme odkvapkať na papierovej utierke. Smaženú zeleninu rozdelíme na porcie a podávame s jogurtovou-bylinkovou omáčkou.

Komentáre k receptu Zelenina vyprážaná v pivnom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty