Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelenina so smotanou na kyslo

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26968x
Zelenina so smotanou na kyslo

Obmena fazule so smotanou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zelenina so smotanou na kyslo
recept Zelenina so smotanou na kyslo sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
1 - 2 lyžíc hladká múka
cukor
1 štipka muškátový kvet
soľ
1 plechovka sterilizovaná kukurica
1 ks karfiol
1 plechovka sterilizované fazuľky
200 g kyslá smotana
150 g slanina
citrónová šťava
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Menšie karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode s trochou muškátového kvetu a mletého čierneho korenia. Uvarený ho vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Pokiaľ použijeme surové fazuľové struky, zbavíme je tvrdého vlákna, nakrájame na kúsky dlhé 2 - 2,5 cm a povaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké fazuľky scedíme. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Slaninu vyškvaříme, pridáme cibuľu a necháme ju trochu zezlátnout. Pridáme buď predvarené fazuľky alebo fazuľky z plechovky is nálevom. Podľa potreby podlejeme a privedieme k varu. V smotane rozmiešame múku a vlejeme ju k fazolkám. Dobre premiešame, pridáme karfiol a sterilizovanú kukuricu. Zeleninu so smotanou prehrejeme a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a mletým korením, prípadne okyselíme citrónovou šťavou. Chvíľu prevaríme. Zeleninu so smotanou na kyslo podávame s varenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Zelenina so smotanou na kyslo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty