Zelenina so smotanou na kyslo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 26968x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 - 2 lyžíc | hladká múka |
cukor | |
1 štipka | muškátový kvet |
soľ | |
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
1 ks | karfiol |
1 plechovka | sterilizované fazuľky |
200 g | kyslá smotana |
150 g | slanina |
citrónová šťava | |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Menšie karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode s trochou muškátového kvetu a mletého čierneho korenia. Uvarený ho vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Pokiaľ použijeme surové fazuľové struky, zbavíme je tvrdého vlákna, nakrájame na kúsky dlhé 2 - 2,5 cm a povaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké fazuľky scedíme. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Slaninu vyškvaříme, pridáme cibuľu a necháme ju trochu zezlátnout. Pridáme buď predvarené fazuľky alebo fazuľky z plechovky is nálevom. Podľa potreby podlejeme a privedieme k varu. V smotane rozmiešame múku a vlejeme ju k fazolkám. Dobre premiešame, pridáme karfiol a sterilizovanú kukuricu. Zeleninu so smotanou prehrejeme a podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a mletým korením, prípadne okyselíme citrónovou šťavou. Chvíľu prevaríme. Zeleninu so smotanou na kyslo podávame s varenými zemiakmi.