Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelenina s paradajkovým dipom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27394x
Zelenina s paradajkovým dipom

Zelenina - najlepšie varená na pare - sa dá jesť teplá i studená. Skúste ju s tvarohovou-paradajkovým dipem.

vytlačiť recept Zelenina s paradajkovým dipom
recept Zelenina s paradajkovým dipom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka zeleninový bujón
4 ks vajcia natvrdo
200 - 300 g zemiaky
1 ks brokolica

omáčka:

muškátový kvet
pažítka
1 kelímok nízkotučný tvaroh
2 lyžice kyslá smotana
1 lyžica pravá sójová omáčka
100 ml paradajkové pyré
bylinková soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kúsky. Brokolicu očistíme, rozdelíme na ružičky a odkrojíme tvrdý koštiaľ. Dáme variť spoločne do vody s kockou bujónu. Alebo lepšie, pre zachovanie viac vitamínov, uvaríme zeleninu v pare. Vajcia uvaríme natvrdo. Medzitým si pripravíme studenú omáčku. V miske premiešame tvaroh najskôr sa sójovou omáčkou, až potom pridáme smotanu a paradajkové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou soľou, štipkou muškátového kvetu a sušenú alebo čerstvú pažítkou. Ešte raz dôkladne premiešame. Zeleninu scedíme, vajcia olúpeme. Rozdelíme na taniere, pridáme štvrtky vajec a prelejeme omáčkou. Ozdobiť môžeme ešte kvapkami paradajkového pyré. Ďalšou možnosťou je dať zeleninu do misky, rovnako tak paradajkový dip a namáčame. Recept môžeme obmeniť - uvariť si celú mrkvu, karfiol a inú obľúbenú zeleninu. Je možné dip premiešať tiež sa sterilizovanú zeleninou.

Komentáre k receptu Zelenina s paradajkovým dipom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty