Zelenina a huby po Grécky
- šaláty
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 142036x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
450 ml | voda |
10 ks | semeno koriandra - rozdrvené |
250 g | šampiňón |
chlieb | |
2 strúčiky | cesnak nakrájaný na tenké plátky |
1 ks | bobkový list |
250 g | cibuľka k nakladanie |
15 ks | mierne drvená zrnká čierneho korenia |
špetka | sušené oregano |
petržlen | |
2 lyžice | citrónová šťava |
250 g | cuketa |
2 ks | prúžok citrónovej kôry |
1/2 ks | červená cibuľa nakrájaná nadrobno |
5 lyžíc | olivový olej |
Postup prípravy receptu
V rajnice privedieme k varu vodu. Cibuľky dáme do žiaruvzdorné misky, prelejeme vriacou vodou a necháme 2 minúty stáť. Vodu zlejeme a cibuľky olúpeme.
Z šampiňónov odstránime trenie. Veľké huby môžeme nakrájať na polovice alebo na štvrťky, malé ponecháme v celku. Cukety zrežeme na oboch koncoch a škrabkou na zeleninu z nich čiastočne odstránime šupky. Cukety potom nakrájame na kolieska silná 5mm.
Do rajnice dáme vodu, olivový olej, citrónovú šťavu aj kôru, cesnak, červenú cibuľu, bobkový list, korenie, koriander, oregano a necháme 15 minút povariť.
Pridáme cibuľky a povaríme je 5 minút, potom pridáme cukety a šampiňóny a zmes varíme ešte 2 minúty. Naberačkou s otvormi prenesieme všetku zeleninu a huby do zapekacej misky.
Tekutinu v rajnice zvaríme približne na 6 lyžíc. Nalejeme na zeleninu a huby a necháme vychladnúť. Zapekacie misky prikryjeme a uložíme najmenej na 12 hodín do chladničky.
Zeleninu a huby upravíme na misu, posypeme bylinkami a podávame s chlebom.
Zdroj: Slovart.cz - stredomorská kuchyňa.