Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelenina a huby po Grécky

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142036x
Zelenina a huby po Grécky

Recept na 4 až 6 porcií bezmäsité pochúťky.

vytlačiť recept Zelenina a huby po Grécky
recept Zelenina a huby po Grécky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

450 ml voda
10 ks semeno koriandra - rozdrvené
250 g šampiňón
chlieb
2 strúčiky cesnak nakrájaný na tenké plátky
1 ks bobkový list
250 g cibuľka k nakladanie
15 ks mierne drvená zrnká čierneho korenia
špetka sušené oregano
petržlen
2 lyžice citrónová šťava
250 g cuketa
2 ks prúžok citrónovej kôry
1/2 ks červená cibuľa nakrájaná nadrobno
5 lyžíc olivový olej

Postup prípravy receptu

V rajnice privedieme k varu vodu. Cibuľky dáme do žiaruvzdorné misky, prelejeme vriacou vodou a necháme 2 minúty stáť. Vodu zlejeme a cibuľky olúpeme.

Z šampiňónov odstránime trenie. Veľké huby môžeme nakrájať na polovice alebo na štvrťky, malé ponecháme v celku. Cukety zrežeme na oboch koncoch a škrabkou na zeleninu z nich čiastočne odstránime šupky. Cukety potom nakrájame na kolieska silná 5mm.

Do rajnice dáme vodu, olivový olej, citrónovú šťavu aj kôru, cesnak, červenú cibuľu, bobkový list, korenie, koriander, oregano a necháme 15 minút povariť.

Pridáme cibuľky a povaríme je 5 minút, potom pridáme cukety a šampiňóny a zmes varíme ešte 2 minúty. Naberačkou s otvormi prenesieme všetku zeleninu a huby do zapekacej misky.

Tekutinu v rajnice zvaríme približne na 6 lyžíc. Nalejeme na zeleninu a huby a necháme vychladnúť. Zapekacie misky prikryjeme a uložíme najmenej na 12 hodín do chladničky.

Zeleninu a huby upravíme na misu, posypeme bylinkami a podávame s chlebom.

Zdroj: Slovart.cz - stredomorská kuchyňa.

Komentáre k receptu Zelenina a huby po Grécky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty