Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zelená roláda

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130573x
Zelená roláda

Jemná špenátová roláda plnená tvarohovou náplňou so syrom a bylinkami.

vytlačiť recept Zelená roláda
recept Zelená roláda sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

soľ
3 lyžice hrubá múka
1 lyžica maslo
1 balíček Špenátový pretlak
3 ks vajcia

náplň:

100 g syr
1 lyžička bazalka
2 lyžice kyslá smotana
250 g mäkký tvaroh
1 ks paradajka

Postup prípravy receptu

Špenát necháme rozmraziť, maslo necháme zmäknúť. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Špenátový pretlak vymiešame so zmäknutými maslom, žĺtky a vmiešame hrubú múku. Osolíme a do hmoty vmiešame ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie av mierne predhriatej rúre na 170 ° C upečieme ako piškótu. Syr nastrúhame. Paradajka umyjeme, zbavíme dužiny a nakrájame na jemné kúsočky (lepšie nasekať). Bazalku prepláchneme, odkvapov a posekáme. Oboje spolu so strúhaným syrom a smotanou vmiešame do tvarohu a podľa chuti osolíme. Tvarohovú hmotu natrieme na vychladnutý plát, pomocou papiera roládu zavinieme a dáme do chladničky stuhnúť. Zelenú roládu pred podávaním krájame na plátky.

Komentáre k receptu Zelená roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty