Zelená roláda
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 130573x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
soľ | |
3 lyžice | hrubá múka |
1 lyžica | maslo |
1 balíček | Špenátový pretlak |
3 ks | vajcia |
náplň: | |
100 g | syr |
1 lyžička | bazalka |
2 lyžice | kyslá smotana |
250 g | mäkký tvaroh |
1 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Špenát necháme rozmraziť, maslo necháme zmäknúť. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Špenátový pretlak vymiešame so zmäknutými maslom, žĺtky a vmiešame hrubú múku. Osolíme a do hmoty vmiešame ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie av mierne predhriatej rúre na 170 ° C upečieme ako piškótu. Syr nastrúhame. Paradajka umyjeme, zbavíme dužiny a nakrájame na jemné kúsočky (lepšie nasekať). Bazalku prepláchneme, odkvapov a posekáme. Oboje spolu so strúhaným syrom a smotanou vmiešame do tvarohu a podľa chuti osolíme. Tvarohovú hmotu natrieme na vychladnutý plát, pomocou papiera roládu zavinieme a dáme do chladničky stuhnúť. Zelenú roládu pred podávaním krájame na plátky.