Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Želatínové jahodové rezy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 33254x
Želatínové jahodové rezy

Výborný ľahký múčnik s jahodami a želatínou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Želatínové jahodové rezy
recept Želatínové jahodové rezy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

210 g polohrubá múka
6 ks vajcia
210 g cukor krupica

krém:

125 g zlatá Haná
cukor múčka
1 ks kyslá smotana
250 g mäkký tvaroh

náplň:

jahody

poleva:

2 balíčky červená želatína

Postup prípravy receptu

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, potom postupne primiešavame múku. Vzniknuté cesto nalejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme asi 20 minút na 175 stupňov. Upečený korpus necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Kocku tvarohu vyšľaháme s maslom, potom ručne vmiešame kyslú smotanu a podľa chuti osladíme práškovým cukrom. Na vychladnutý piškótu natrieme krém, poukladáme plátky jahôd a prelejeme mierne vychladol želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na vrecku. Želatínové jahodové rezy necháme v chladničke stuhnúť a vychladiť. Želatínové jahodovej rezy nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Želatínové jahodové rezy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt