Zdravý makový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25685x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vajcia |
50 g | sušené sójové mlieko |
50 g | olej |
200 g | jemná špaldová múka |
50 g | celozrnná múka |
150 ml | voda |
na ozdobu: | |
2 lyžice | sekané mandle |
náplň: | |
20 g | sušené sójové mlieko |
200 ml | teplá voda |
70 g | mletý mak |
30 g | med |
1 - 2 štipiek | rozklepanie klinček |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré dáme uležať na 3 / 4 hodiny do chladničky. Medzitým si pripravíme makovej plnku. V kastróle privedieme do varu 200 ml vody s 20 g sušeného sójového mlieka. Vmiešame mletý mak a varíme do zhustnutia. Potom ochutíme škoricou, klinčekmi a medom. Ak je plnka riedka, zahustíme ju kukuričnú strúhankou, ale väčšinou nie je potrebné. Plnku necháme prechladnúť, tým nám ešte trochu zhustne. Menší pekáčik vyložíme papierom na pečenie, rozprestrieme na neho cesto v tenkej vrstve a naplníme makovej zmesí. Vršok posypeme mandľami. Zdravý makový koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 1 hodinu. Upečený zdravý makový koláč nakrájame a môžeme podávať.