Zdravý cestovinový šalát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24554x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | eidam vcelku |
olej | |
1 lyžička | sušená saturejka |
1 lyžica | grilovacie korenie |
3 lyžice | tatárska omáčka alebo jogurtový dresing |
1 kocka | zeleninový bujón |
200 - 250 g | mrazená zeleninová zmes |
pór | |
200 - 250 g | celozrnné cestoviny (mašličky) |
1 lyžička | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Cestoviny, zvolíme tmavé celozrnné, uvaríme podľa návodu na obale al dente. Varíme vo vode s kockou zeleninového bujónu a trochy oleja. Scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým vsypeme mrazenú zeleninovú zmes (kukurica, hrášok, mrkva) na vymastený plech, husto posypeme pórom a grilovacím korením. Zapečieme naprudko v rúre na funkciu gril. Často miešame. Zelenina je hotová asi za 20 - 25 minút. Cestoviny premiešame s tatárskou omáčkou alebo dressingom, pridáme zeleninu, syr nakrájaný na kocky a nakoniec ochutíme saturejkou. Zdravý cestovinový šalát podávame ako hlavný chod, je dobrý teplý aj studený. Recept je určený na 2 porcie těstovinového šalátu.