Zdravá nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 66518x
Rýchla a veľmi dobrá nátierka. Mám veľmi rada Drozdovo nátierku, ale ostatné ju nemuseli. Stačí urobiť túto nátierku a nikto nespozná, že sú v nej kvasnice.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia |
4 ks | trojuholníčkové syr |
1 ks | stredne veľká cibuľa |
1 lyžica | sadlo |
15 dkg | čierny kabanosu |
2 ks | droždia (42g) |
3 hrste | nasekaná pažítka |
na ozdobu: | |
čerstvá zelenina | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si cibuľu, ktorú olúpeme a nakrájame nadrobno. Kabanosu nakrájame na kocky, vajíčka rozmiešame. Na rozpustenom masti opražíme cibuľu spolu s kocky kabanosu. Pridáme 2 kocky kvasníc, až sa rozpustí a zavonia, pridáme trojuholníčky syra, ten tiež rozpustíme a zalejeme rozkvedlanými vajíčkami. Miešame do zhustnutia. Primiešame nakrájanú pažítku a dochutíme soľou a korením. Zdravú nátierku podávame po vychladnutí natretou na tmavom chlebe, môžeme ozdobiť čerstvou zeleninou.