Zdobený ovocný puding
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 45065x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | žĺtok |
1 balíček | pudingový prášok |
500 ml | mlieko |
2 lyžice | cukor krupica |
na ozdobu: | |
ovocie | |
2 ks | bielok |
1 lyžica | cukor múčka |
5 kvapiek | citrónová šťava |
hotová poleva v tube |
Postup prípravy receptu
Mlieko prevaríme s cukrom a pudingovým práškom (banánový, karamelový, citrónový) za stáleho miešania na hladký krém. Potom puding zložíme a vmiešame žĺtky. Bábovečky alebo formičky (4) vypláchneme vodou a horúci puding do nich rozdelíme. Puding dáme vychladiť. Bielka vyšľaháme s citrónovou šťavou do hustej konzistencie, pridáme cukor a zašľaháme ho. Sneh vložíme do horúcej vodného kúpeľa a vyšľaháme ho do tuha. Studený puding vyklopíme na tanieriky, obložíme ho ovocím (2 kivi, 2 banány, trs červených bobúľ), ozdobíme snehom (alebo šľahačkou) a prelejeme polevou (višňová, karamelová, čokoládová).