Zdobené roládky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 26201x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
85 g | hladká múka |
2 lyžice | voda |
80 g | cukor krupica |
3 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
1 ks | kráľovskej kivi (žlté) |
5 g | želatína |
čokoládová poleva | |
100 ml | voda |
10 ks | jahoda |
náplň: | |
500 ml | mlieko |
1 balíček | pudingový prášok |
100 g | cukor krupica |
100 hlávek | maslo |
Postup prípravy receptu
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do peny a zľahka vmiešame múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie av predhriatej rúre pečieme asi 8 minút na 200 ° C. Ihneď po vytiahnutí piškótový plát posypeme múkou a otočíme na utierku. Necháme ho vychladnúť a potom "stiahneme" papier. Z mlieka, cukru a pudingového prášku (vanilkový, karamelový, jahodový) si pripravíme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo (oboje musia mať rovnakú teplotu). Krémom potrieme piškótový plát, pomocou utierky zviniete, přestříkneme čokoládou a uložíme do chladničky zatuhnout. Tuhou roládu nakrájame na rezy a ozdobíme ovocím (čerstvé sezónne, exotické i dobre odkvapkané zavárané). Želatínu necháme napučať vo vode a potom ju zahrejeme do varu (postupujeme podľa pokynov na obale). Vlažnú želatínou potrieme ovocie, aby zostalo lesklé. Zdobené roládky podľa chuti podávame.