Zbojnícke kotlety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 128815x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
soľ | |
1 lyžička | cayennský korenie |
4 plátky | bravčová kotleta |
2 lyžice | olej |
4 ks | paradajka |
několik kvapiek | tabasco |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Miesto kotliet môžeme pokojne použiť aj Krkovičku. Kotlety očistíme, umyjeme a naklepeme. Narežeme je a dobre okoreníme paprikou a korením. Necháme chvíľu odstáť. Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky, cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Kotlety na oleji sprudka z oboch strán opečieme. Potom pod ne vložíme paradajky a cesnak, podlejeme troškou vody a dusíme. Zbojnícke kotlety podávame so zemiakovými kvetmi a zeleninovou oblohou. Kotlety prelievame zeleninovým soche.