Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zavináč z húb

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23300x
Zavináč z húb

Na jeseň nazbierame na lúkach veľa čírovky dvojfarby a nevieme, čo s ňou. Vynikajúci recept od hubárov z Chocně.

vytlačiť recept Zavináč z húb
recept Zavináč z húb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 guličiek nové korenie
1 l voda
12 lyžíc cukor
1 - 2 ks klinček
2 lyžice soľ
2 ks bobkový list
3 ks cibula
15 guličiek celý čierne korenie
1 - 2 ks feferónka
3 lyžice olej
2 kg huby
1/2 l ocot

Postup prípravy receptu

Zavináč z mlženek podľa A. Hemerky. Mlženky, čírovky fialové alebo dvojfarby, hlivy ustricovej utrieme vlhkou handričkou alebo umyjeme. Pridávame aj varené Ucho Judášovej, Václavky či penízovky sametonohé. Poháre pekne vyzerá a sú dobré. Rozkrojíme je na polovičky, asi 4x4 cm. Trenie (nohy) odstránime. Huby dáme do hrnca a podľa toho, koľko máme húb, tak do polovice naplníme nálevom z jedného dielu octu a dvoch dielov vody. Pridáme koreniny. Všetko varíme asi 10 minút. Medzi tým si pripravíme cibuľu nakrájanú na kolieska a 3,5 l pohár. Cibuľa musí byť viac ako 1 / 3 množstva húb. Keď máme huby uvarené, varič nevypínáme. Do pohára dáme hrsť cibuľa, huby, prípadne feferónku a pokračujeme takto po vrstvách. Do náleve, ktorý máme na variči, nalejeme asi 3 lyžice oleja a necháme prevariť asi 3 minúty. Huby s cibuľou zalejeme vriacim nálevom a zavíčkujeme. Za dva dni na zavináč z húb každý Labužník pochutí.

Komentáre k receptu Zavináč z húb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty