Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zavárané tekvice

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 11632x
Zavárané tekvice

Úrodu tekvíc môžeme jednoducho a rýchlo zavariť.

vytlačiť recept Zavárané tekvice
recept Zavárané tekvice
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cukor krupica
1,5 balíčku kyselina citrónová
tekvica
1 konzerva zavárané ananás

Postup prípravy receptu

Tekvicu rozpolíme, vydlabeme, okrájíme šupku a vrúbkovaným nožom nakrájame na kocky alebo menšie obdĺžničky. Tekvicu "hádže" do vedra s vodou a kyselinou citrónovou. Zavárané ananás rozdelíme do 14 umytých pohárov. Kocky tekvice (8 - 9kg čistej váhy) necháme odkvapkať na sitku a plníme ich do pohárov. Do každej pohára hore nasypeme 3 vrchovaté lyžice cukru a štipku kyseliny citrónovej. Poháre zalejeme horúcou vodou a uzavrieme. Tekvicu sterilizujeme 35 - 45 minút na 90 - 95 ° C. Výsledný kompót má krásne žltú farbu, narozdiel od tekvica predvarené. Sladká chuť zavárané tekvica záleží na množstve cukru a tvrdosť na čase varenia. Pomerom 3 lyžice a 40 minút na 95 ° C pripravíme nasladlý a nie príliš mäkký kompót.

Komentáre k receptu Zavárané tekvice (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt