Zasnežená kotleta s broskyňami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dkg | eidam |
1 dl | Vermouth Bianco |
4 ks | bravčová kotleta |
1 plechovka | broskyňový kompót |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Bravčové kotlety naklepeme, narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Na panvici je sprudka opečieme z oboch strán. Zalejeme trochou alkoholu a vodou. Kotletu v panvici priklopíme a dusíme domäkka. Broskyne necháme odkvapkať, syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Potom mäso odklopíte a na každú kotletu položíme polku zavárané broskyne. Jednotlivé kotlety posypeme nastrúhaným eidamu a dáme do rúry dozlatista zapiecť. Zasnežená kotleta s broskýň dobre chutí s hranolky, zemiakmi, vhodné sú aj krokety a zemiaková kaša. Zasneženú kotletu s broskýň doplníme o zeleninovú oblohu.