Zarobené zemiaky so zelenými fazuľkami
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24563x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | zemiaky |
1 gulička | celé nové korenie |
1 ks | cibula |
1 list | bobkový list |
1 gulička | celý čierne korenie |
1 pohár | sterilizované zelené fazuľové struky |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
hladká múka | |
1 l | mlieko |
voda |
Postup prípravy receptu
Veľké zemiaky si umyjeme, olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou len tak, aby ich voda zakryla. Osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie, celé korenie a varíme skoro domäkka. Sterilizované zelené fazuľové struky v mierne slanom náleve (3 dl pohár) scedíme a necháme odkvapkať. Používam doma sterilizované fazuľky od mojej mamičky. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme k nim odkvapkane fazuľky. Celé to zalejeme takým množstvom mlieka, ako hustý pokrm chceme mať. Privedieme k varu. Potom vyberieme bobkový list, nové korenie a celý korenie. Z trošky mlieka a hladkej múky si urobíme hustejšie zápražku, ktorú potom zahustíme celý pokrm. Väčší cibuľu si olúpeme a nakrájame na kocky. Na väčšom množstve rozpáleného oleja cibuľu opražíme dohneda. Takto opraženou cibuľu is olejom vlejeme do pokrmu a dobre premiešame. Zadělávané zemiaky so zelenými fazuľkami podávame teplé.
Komentáre k receptu Zarobené zemiaky so zelenými fazuľkami (1 komentár)
-
Šmuko
22.October 2012 11:52
A z kade to bolo odpísané??? V texte je české slovo " Zadělávané".!!!!