Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zarobené dršťky

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • recept zobrazen: 24610x
Zarobené dršťky

Veľmi delikatesní netradičné pokrm, ktorý je podávaný v luxusných reštauráciách.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Zarobené dršťky
recept Zarobené dršťky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg údené mäso
1 ks cibula
1 strúčik cesnak
2 lyžice sadlo
1 lyžička ocot
1 lyžica hladká múka
1 štipka majorana
30 dkg dršťky
1 lyžica smotana
1 lyžička soľ
1 štipka korenie
1 lyžica petržlen

Postup prípravy receptu

Dršťky klasicky uvaríme, dôkladne vyperieme a potom varíme v niekoľkých vodách, kým sa čiastočne nezbavíme typického pachu a tiež kým dršťky nezmäknú. Posledná vodu osolíme. Na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou. Urobíme svetlejšie zápražku, ktorú postupne riedime vývarom z dršek na hustú omáčku. Kto neznáša typický pach, čiastočne nahradí vývar vodou. Omáčku ochutíme soľou, korením, majoránkou, drveným cesnakom a vložíme nakrájané dršťky s kúskom nakrájaného údeného mäsa alebo šunky. Povaríme. Pridám aj kvapku octu, mám dršťky radšej mierne skysnuté. Kto chce, môže pridať smotanu alebo mlieko. Zadělávané dršťky zasypeme petržlenovou vňaťou, pažítkou a môžeme podávať. Zadělávané dršťky sú výborné s varenými zemiakmi alebo aj samotné.

Komentáre k receptu Zarobené dršťky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty