Zarobené dršťky
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- recept zobrazen: 24610x
Veľmi delikatesní netradičné pokrm, ktorý je podávaný v luxusných reštauráciách.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 dkg | údené mäso |
1 ks | cibula |
1 strúčik | cesnak |
2 lyžice | sadlo |
1 lyžička | ocot |
1 lyžica | hladká múka |
1 štipka | majorana |
30 dkg | dršťky |
1 lyžica | smotana |
1 lyžička | soľ |
1 štipka | korenie |
1 lyžica | petržlen |
Postup prípravy receptu
Dršťky klasicky uvaríme, dôkladne vyperieme a potom varíme v niekoľkých vodách, kým sa čiastočne nezbavíme typického pachu a tiež kým dršťky nezmäknú. Posledná vodu osolíme. Na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou. Urobíme svetlejšie zápražku, ktorú postupne riedime vývarom z dršek na hustú omáčku. Kto neznáša typický pach, čiastočne nahradí vývar vodou. Omáčku ochutíme soľou, korením, majoránkou, drveným cesnakom a vložíme nakrájané dršťky s kúskom nakrájaného údeného mäsa alebo šunky. Povaríme. Pridám aj kvapku octu, mám dršťky radšej mierne skysnuté. Kto chce, môže pridať smotanu alebo mlieko. Zadělávané dršťky zasypeme petržlenovou vňaťou, pažítkou a môžeme podávať. Zadělávané dršťky sú výborné s varenými zemiakmi alebo aj samotné.