Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekaný pstruh

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31476x
Zapekaný pstruh

Pstruh zapekaný s plátkami zemiakov a paradajkami. Jednoduchá príprava nedeľného menu.

vytlačiť recept Zapekaný pstruh
recept Zapekaný pstruh sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 ml smotana na varenie
4 ks pstruh
1 balíček kroket
korenie
4 ks cibula
provensálske korenie
1/2 ks citrón
fritovací olej
1/2 kg zemiak
soľ
olivový olej
2 ks paradajka

Postup prípravy receptu

Cibuľu a zemiaky olúpeme a nakrájame na silnejšie plátky. Na dno zapekacej formy poukladáme vrstvu cibule, na ňu vrstvu zemiakov a pridáme na plátky nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, posypeme provensálskym korením alebo gréckymi bylinkami. Nakoniec položíme dobre umyté a očistené pstruhy osolenej a zakapané olivovým olejom. Naplnenú pečúca formu vložíme do rúry a pečieme asi 50 minút pri 160 ° C. Pred dokončením okolo rýb nalejeme smotanu na varenie a necháme ju prehriať. Vo fritovacom hrnci si pripravíme krokety. zapekaného pstruha servírujeme spolu s kroket as čerstvou i nakladanú zeleninou, pstruha ozdobíme plátkami citróna. Vhodný je cesnakový dresing.

Komentáre k receptu Zapekaný pstruh (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty