Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekaný karfiol so šampiňónmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36347x
Zapekaný karfiol so šampiňónmi

Karfiolový mozoček a vyprážaný karfiol, to je klasika. Vyskúšajte tentoraz inú, ale o nič menej chutnejšie variant úpravy karfiolu.

vytlačiť recept Zapekaný karfiol so šampiňónmi
recept Zapekaný karfiol so šampiňónmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks cibula
štipiek soľ
štipiek drvená rasca
4 lyžice maslo
50 g sterilizovaný hrášok
1 ks karfiol
4 ks vajcia
100 g sterilizované šampiňóny
100 g strúhanka

na ozdobu:

1 svazeček petržlen

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Karfiol umyjeme, uvaríme v osolenej vode takmer domäkka a vychladnutý ho potom rozoberieme na ružičky. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na masle. Pridáme huby a hrášok, dochutíme soľou a drveným kmínom, krátko podusíme. Vajcia rozklepneme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. V mise vymiešame žĺtky s maslom a troškou soli do peny. Penu zmiešame s karfiolom, hubami, strúhankou a nakoniec aj so snehom z bielkov. Ohňovzdornú misu vymažeme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme vzniknutým cestom. Nákyp zapekáme v rozohriatej rúre približne 45 minút. Hotovú pochúťku ozdobíme petržlenovou vňaťou. Zapekaný karfiol so šampiňónmi podávame s kyslou uhorkou.

Komentáre k receptu Zapekaný karfiol so šampiňónmi (1 komentár)

  • Sissi 25.January 2020 20:28

    Pripravila som tento recept s malou obmenou, že bol pripravený pre vegánky, čiže bez živočíšneho masla a vajec,s náhradou pre vegánsku stravu. Aj tak bol výborný

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty