Zapekaný karfiol so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 36347x
Karfiolový mozoček a vyprážaný karfiol, to je klasika. Vyskúšajte tentoraz inú, ale o nič menej chutnejšie variant úpravy karfiolu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | cibula |
štipiek | soľ |
štipiek | drvená rasca |
4 lyžice | maslo |
50 g | sterilizovaný hrášok |
1 ks | karfiol |
4 ks | vajcia |
100 g | sterilizované šampiňóny |
100 g | strúhanka |
na ozdobu: | |
1 svazeček | petržlen |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Karfiol umyjeme, uvaríme v osolenej vode takmer domäkka a vychladnutý ho potom rozoberieme na ružičky. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na masle. Pridáme huby a hrášok, dochutíme soľou a drveným kmínom, krátko podusíme. Vajcia rozklepneme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. V mise vymiešame žĺtky s maslom a troškou soli do peny. Penu zmiešame s karfiolom, hubami, strúhankou a nakoniec aj so snehom z bielkov. Ohňovzdornú misu vymažeme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme vzniknutým cestom. Nákyp zapekáme v rozohriatej rúre približne 45 minút. Hotovú pochúťku ozdobíme petržlenovou vňaťou. Zapekaný karfiol so šampiňónmi podávame s kyslou uhorkou.
Komentáre k receptu Zapekaný karfiol so šampiňónmi (1 komentár)
-
Sissi
25.January 2020 20:28
Pripravila som tento recept s malou obmenou, že bol pripravený pre vegánky, čiže bez živočíšneho masla a vajec,s náhradou pre vegánsku stravu. Aj tak bol výborný