Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekané žemľové knedličky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28798x
Zapekané žemľové knedličky

Žemľové knedličky s cibuľkou, bylinkami a zapečené so syrom.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Zapekané žemľové knedličky
recept Zapekané žemľové knedličky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 g maslo
4 dl mlieko
8 ks žemľa
2 ks vajcia
80 g hrubá múka
2 lyžice cibula
6 plátkov syr

podľa chuti:

muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
petržlen

príloha:

500 g listový špenát
1 dl smotana na šľahanie
3 lyžice cibula

Postup prípravy receptu

Žemle nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a jemne usekáme. Zelenú petržlenovú vňať pokrájame. V mlieku rozmiešame celé vajcia. Na masle opražíme cibuľku a žemle dozlata, všetko preložíme do misy a necháme vychladnúť. Potom zalejeme mliekom s vajcami a necháme vsiaknuť. Prisypeme múku, petržlenovú vňať, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a zo zmesi vypracujeme cesto. Mokrými rukami tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej vody a zvoľna varíme asi 10 minút. Hotové knedličky necháme odkvapkať, potom je na oleji orestujeme a rozdelíme na porcie duseného špenátu. Knedličkami poukladáme plátky syra a zapekáme v předtopené rúre, kým sa syr nerozpustí. Misky ozdobíme bylinkami, zeleninou a ihneď podávame. Príloha: Špenát očistíme, umyjeme a pokrájame. Na oleji necháme speniť cibuľku, pridáme špenát a krátko orestujeme. Zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a vydusíme. Smotanový špenát rozdelíme do zapekacích misiek. Uvarené žemľové knedličky môžeme podávať ako prílohu k pečeným mäsám, zadělávaným pokrmom atď

Komentáre k receptu Zapekané žemľové knedličky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty