Zapekané zemiaky špeciál
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 56938x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | varený zemiakov |
12 plátkov | pálivý paprikáš |
2 ks | cibula |
4 ks | pikantná klobása |
2 ks | farebná paprika |
4 plátky | údené mäso |
Postup prípravy receptu
4 kúsky dvojito zloženého alobalu pomažte trochou oleja a na každý dáme 3 plátky pálivého trvanlivého salámy. Na každý plát alobalu sa salámy dáme 3 zemiaky nakrájané na plátky a navrstvíme plátok údeného mäsa nakrájaného na drobné kocky. Pridáme klobásky rozkrojenú na polovice, na prúžky nakrájanú polovicu cibule a papriky. Alobal s navrstvené zmesou pevne zabalíme, naukladáme na plech a zapečieme v rúre na 180 stupňov. Pečieme približne 30 minút. Pred podávaním posypeme zapekané zemiaky nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Veľmi dobré je ako prílohu použiť kyslý okurkek alebo zeleninový šalát.