Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekané zemiaky s vajcami

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45502x
Zapekané zemiaky s vajcami

Zapekané zemiaky s varenými vajciami, fazuľami a syrom. Podávame ako prílohu k pečenej hydine alebo ako samostatný pokrm so zeleninovým šalátom.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zapekané zemiaky s vajcami
recept Zapekané zemiaky s vajcami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo
50 g cibula
6 lyžíc sterilizované biele fazuľa
600 g zemiaky
100 g niva
6 ks vajcia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
mletá sladká paprika

podľa potreby:

strúhaná žemľa na vysypanie
maslo na vymastenie

zálievka:

200 g kyslá smotana
1 ks vajcia
2 strúčiky cesnak
40 g jemne strúhaný parmezán
100 g biely jogurt

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Šesť vajec uvaríme natvrdo, zlúpnite a nakrájame tiež na plátky Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a speníme na masle. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle. Fazuľa necháme odkvapkať. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Pripravíme si zálievku. V miske premiešame jogurt s kyslou smotanou a surovým vajcom. Vmiešame cesnak, červenú mletú papriku a strúhaný parmezán. Zapekacie misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Pokladieme polovicou plátkov zemiakov, vajcami a fazuľkami. Teraz všetko osolíme, okoreníme a zasypeme osmaženej cibuľkou a pokryjeme druhou polovicou zemiakov. Všetko prelejeme zálievkou av silne predhriatej rúre zapečieme do ružova. Zapekané zemiaky s vajcami môžeme podávať ako prílohu k pečenej hydine, ale aj ako samostatný pokrm sa zeleninovými šalátmi.

Komentáre k receptu Zapekané zemiaky s vajcami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty