Zapekané zemiaky s vajcami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 45502x
Zapekané zemiaky s varenými vajciami, fazuľami a syrom. Podávame ako prílohu k pečenej hydine alebo ako samostatný pokrm so zeleninovým šalátom.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo | |
50 g | cibula |
6 lyžíc | sterilizované biele fazuľa |
600 g | zemiaky |
100 g | niva |
6 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
strúhaná žemľa na vysypanie | |
maslo na vymastenie | |
zálievka: | |
200 g | kyslá smotana |
1 ks | vajcia |
2 strúčiky | cesnak |
40 g | jemne strúhaný parmezán |
100 g | biely jogurt |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Šesť vajec uvaríme natvrdo, zlúpnite a nakrájame tiež na plátky Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a speníme na masle. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle. Fazuľa necháme odkvapkať. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Pripravíme si zálievku. V miske premiešame jogurt s kyslou smotanou a surovým vajcom. Vmiešame cesnak, červenú mletú papriku a strúhaný parmezán. Zapekacie misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Pokladieme polovicou plátkov zemiakov, vajcami a fazuľkami. Teraz všetko osolíme, okoreníme a zasypeme osmaženej cibuľkou a pokryjeme druhou polovicou zemiakov. Všetko prelejeme zálievkou av silne predhriatej rúre zapečieme do ružova. Zapekané zemiaky s vajcami môžeme podávať ako prílohu k pečenej hydine, ale aj ako samostatný pokrm sa zeleninovými šalátmi.