Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18653x
Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zemiaky zapečené s vajcami, mrkvou, hráškom, cibuľou, nivou a mletým mäsom.

vytlačiť recept Zapekané zemiaky s mletým mäsom
recept Zapekané zemiaky s mletým mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 kg varené zemiaky
1 kelímok niva
2 plechovky bravčové mleté mäso
3 ks veľká cibuľa
1 dl mlieko
1 plechovka sterilizovaný hrášok
3 ks Mrkva
10 dkg eidam
5 ks vajcia

podľa potreby:

10 - 15 plátkov anglická slanina
majorana
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky. Mrkva ostrouháme a nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu rozpolíme, nakrájame na plátky a na oleji zľahka osmažíme. Vajcia rozklepneme do misky a rozšľaháme so soľou, korením, majoránkou a mliekom. Do pekáča naskladáme vrstvu zemiakov, kúsky mletého mäsa, osmaženej cibule, mrkvy, hrášku a strúhaného eidamu. Znovu poukladáme zemiaky, zalejeme vaječnou zmesou, poukladáme strúhanou nivou a plátky anglickej slaniny. Zemiaky s mletým mäsom a zeleninou dáme do rúry zapiecť na 40 - 60 minút pri cca 200 ° C. Zapekané zemiaky s mletým mäsom podávame ako samostatný hlavný chod.

Komentáre k receptu Zapekané zemiaky s mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty