Zapekané zemiaky s mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 18653x
Zemiaky zapečené s vajcami, mrkvou, hráškom, cibuľou, nivou a mletým mäsom.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 kg | varené zemiaky |
1 kelímok | niva |
2 plechovky | bravčové mleté mäso |
3 ks | veľká cibuľa |
1 dl | mlieko |
1 plechovka | sterilizovaný hrášok |
3 ks | Mrkva |
10 dkg | eidam |
5 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
10 - 15 plátkov | anglická slanina |
majorana | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky. Mrkva ostrouháme a nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu rozpolíme, nakrájame na plátky a na oleji zľahka osmažíme. Vajcia rozklepneme do misky a rozšľaháme so soľou, korením, majoránkou a mliekom. Do pekáča naskladáme vrstvu zemiakov, kúsky mletého mäsa, osmaženej cibule, mrkvy, hrášku a strúhaného eidamu. Znovu poukladáme zemiaky, zalejeme vaječnou zmesou, poukladáme strúhanou nivou a plátky anglickej slaniny. Zemiaky s mletým mäsom a zeleninou dáme do rúry zapiecť na 40 - 60 minút pri cca 200 ° C. Zapekané zemiaky s mletým mäsom podávame ako samostatný hlavný chod.