Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28257x
Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou

Rýchle a sýte jedlo, ktoré je vhodné ako na obed, tak k večeru.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou
recept Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčové mäso
750 g zemiaky
1 - 2 kelímkov sladká smotana
6 ks vajcia

podľa chuti:

mletý korenie
soľ
grilovacie korenie
0,5 balíčku kyslá kapusta
zelenina

Postup prípravy receptu

Surové zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Bravčové mäso naklepeme. Mäso volíme podľa chuti. Dobrá je kotleta, krkovička aj stehno. Do vymastenej zapekacej misy vkladáme na kolieska zemiakov tak, aby sa sýto skrylo dno. Na ne pokladáme naklepané bravčové mäso, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením. Kto má rád pikantnejšiu, pridá ešte korenie čili alebo kari. Na mäso naukladáme nakrájanú zeleninu všetkého druhu. Najvyššie paprika, paradajky, uhorky. Nakoniec dáme biele kyslá kapusta. To ale nemusí byť. Opäť poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a podľa chuti okoreníme. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zalejeme rozšľahanými vajciami so smotanou. Zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou pečieme rozohriatej rúre na 200 ° C do zmäknutia mäsa. Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanými uhorkami.

Komentáre k receptu Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty