Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 28257x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčové mäso |
750 g | zemiaky |
1 - 2 kelímkov | sladká smotana |
6 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
grilovacie korenie | |
0,5 balíčku | kyslá kapusta |
zelenina |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Bravčové mäso naklepeme. Mäso volíme podľa chuti. Dobrá je kotleta, krkovička aj stehno. Do vymastenej zapekacej misy vkladáme na kolieska zemiakov tak, aby sa sýto skrylo dno. Na ne pokladáme naklepané bravčové mäso, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením. Kto má rád pikantnejšiu, pridá ešte korenie čili alebo kari. Na mäso naukladáme nakrájanú zeleninu všetkého druhu. Najvyššie paprika, paradajky, uhorky. Nakoniec dáme biele kyslá kapusta. To ale nemusí byť. Opäť poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a podľa chuti okoreníme. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zalejeme rozšľahanými vajciami so smotanou. Zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou pečieme rozohriatej rúre na 200 ° C do zmäknutia mäsa. Zapekané zemiaky s mäsom, kapustou a zeleninou podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanými uhorkami.