Zapekané šampiňónové klobúčiky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25358x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | tvrdý syr |
soľ | |
6 - 8 lyžičiek | smotana na varenie |
1 plátok | maslo |
3 - 4 strúčikov | nakladaný cesnak s chilli |
2 štipky | drvená rasca |
1/2 ks | červená cibuľa |
1 konzerva | tuniakovou drvina v oleji |
6 - 8 ks | šampiňóny |
na potření: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme - opatrne vyberieme nožičku, vydlabeme hnedú časť z klobúčikov a olúpeme ich. Oškrabeme Šampiňónová nôžky a nakrájame ich na drobné kocky. Rovnako tak olúpanú cibuľu. Spoločne speníme na masle, keď je cibuľa zlatistá, osolíme, okmínujeme a pridáme tuniakovou drvina s nadrobno nakrájaným nakladanými cesnakom. Premiešame a odstavíme. Šampiňónová klobúčiky potrieme z vonkajšej strany maslom a naukladáme ich do zapekacej misky, taktiež vymastenej maslom. Do každého šampiňóny navrstvíme kopček tuniakovou náplne a zasypeme strúhaným syrom. Každý naplnený šampiňón opatrne zalejeme lyžicou smotany. Šampiňónová klobúčiky zapekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 170 ° C. Zapekané Šampiňónová klobúčiky podávame ako chuťovku alebo aj hlavný chod so zemiakovou kašou.