Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 129238x
Rezance upečené "chrumkava" vás určite nalákajú už svojím vzhľadom a navyše, môžete im dať chuť svojho obľúbeného korenia.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 dl | široké vaječné rezance |
250 ml | mlieko |
200 g | syr |
150 g | maslo |
2 ks | cibula |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
400 g | uvarené údené mäso |
korenie |
Postup prípravy receptu
Široké vaječné rezance uvaríme podľa návodu na obale. Uvarené rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou. Zapekaciu misku alebo pekáčik vymažeme maslom. Údené mäso alebo salámu nakrájame na kocky, cibuľu rozkrájame najemno. Cibuľu smažte na masle ako sklovita. Pridáme nakrájané údené mäso a spolu s cibuľou ešte chvíľu smažíme. Mäso s cibuľou zmiešame s uvarenými rezancami, prisypeme korenie, soľ a korenie, ktoré máme radi. Odporúčam vyskúšať korenia Gurmán, alebo aj korenie na "čínu". Rezance ale budú chutiť len osolené a opepřené. Všetko dôkladne premiešame a nasypeme do zapekacej misy V mlieku rozmiešame vajíčka a trochu je osolíme. Syr nahrubo nastrúhame a zamiešame do mlieka s vajciami. Touto zmesou polejeme rezance v zapékacím pekáči. Dáme do rúry a pečieme asi 40 minút, kým nie je zvrchu chrumkavá kôrka. Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom doplníme zeleninovou oblohou, alebo šalátom.