Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129238x
Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom

Rezance upečené "chrumkava" vás určite nalákajú už svojím vzhľadom a navyše, môžete im dať chuť svojho obľúbeného korenia.

vytlačiť recept Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom
recept Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 dl široké vaječné rezance
250 ml mlieko
200 g syr
150 g maslo
2 ks cibula
2 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
400 g uvarené údené mäso
korenie

Postup prípravy receptu

Široké vaječné rezance uvaríme podľa návodu na obale. Uvarené rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou. Zapekaciu misku alebo pekáčik vymažeme maslom. Údené mäso alebo salámu nakrájame na kocky, cibuľu rozkrájame najemno. Cibuľu smažte na masle ako sklovita. Pridáme nakrájané údené mäso a spolu s cibuľou ešte chvíľu smažíme. Mäso s cibuľou zmiešame s uvarenými rezancami, prisypeme korenie, soľ a korenie, ktoré máme radi. Odporúčam vyskúšať korenia Gurmán, alebo aj korenie na "čínu". Rezance ale budú chutiť len osolené a opepřené. Všetko dôkladne premiešame a nasypeme do zapekacej misy V mlieku rozmiešame vajíčka a trochu je osolíme. Syr nahrubo nastrúhame a zamiešame do mlieka s vajciami. Touto zmesou polejeme rezance v zapékacím pekáči. Dáme do rúry a pečieme asi 40 minút, kým nie je zvrchu chrumkavá kôrka. Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom doplníme zeleninovou oblohou, alebo šalátom.

Komentáre k receptu Zapekané rezance s údeným mäsom a syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty