Zapekané olivové zemiaky
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 21576x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 ml | smotana na šľahanie |
500 g | zemiaky varené v šupke |
3 ks | paradajka |
1 plechovka | zelené olivy |
1 štipka | provensálske korenie |
2 ks | šalotka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Paradajky a šalotky alebo cibule olúpeme. Paradajky nakrájame na kúsky, šalotky na plátky alebo je nasekáme. Vykôstkované olivy tiež nakrájame. Do pekáča striedavo kladieme zemiaky, paradajky, šalotky, olivy a zmes korenia alebo rozmarín. Olivové zemiaky zalejeme smotanou a zapekáme asi 35 minút v rozpálenej rúre. Zapekané olivové zemiaky podávame samostatne alebo ako prílohu k masou.