Zapekané mleté rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 27813x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | eidam |
mleté čierne korenie | |
400 g | mleté miešané mäso |
1 ks | vajcia |
1 lyžica | hladká múka |
8 plátkov | mäkký saláma |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso premiešame s vajíčkom, soľou, korením a hladkou múkou. Z premiešanej cesta vytvarujeme placky, ktoré urovnáme na kusy alobalu. Na každý rezeň položíme koliesko salámy a rezne uzavrieme. Zabalené rezne vyskladáme na plech, vložíme do rúry a pečieme. Takmer hotové mleté rezne rozbalíme, posypeme strúhaným syrom a otvorené vložíme ešte na chvíľočku zapiecť. Zapekané mleté rezne podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.