Zapekané bravčové rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 135446x
Rezne, ktoré sa hodia pre slávnostnejší príležitosť, alebo pre milú návštevu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | kyslá smotana |
1 ks | cibula |
500 g | bravčová stehno |
200 g | šampiňóny |
100 g | šunka (plátky) |
200 g | syr |
petržlenová vňať | |
olej | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Syr nakrájame na plátky. Mäso nakrájame ako na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Vo vypečenej šťave opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny a dusíme domäkka. Opečené rezne vložíme na pekáč, na každý rezeň dáme podusené šampiňóny, prikryjeme plátkami šunky a tenkými plátkami syra. Takto pripravené rezne zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 5 až 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi.