Zapekaná jazmínová ryža
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 25065x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | niva |
rozpustené maslo | |
1 hrnek | jazmínová ryže |
1,5 hrnku | voda |
1 balíček | hermelín |
1/2 konzervy | sterilizovaný hrášok |
soľ | |
korenie na ryžu |
Postup prípravy receptu
Ryžu premyte v studenej vode, dáme ju do hrnca, zalejeme vodou a pridáme trochu soli. Prikryjeme pokrievku a varíme asi 20 minút, kým nie je voda v ryžu nasiaknutá a ryže mäkká. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Medzitým menšie a nižšie zapekaciu misku vymažeme maslom. Nivu a hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle. Polovicu ryže dáme na dno zapekacej misy, posypeme korením na ryžu, hráškom s trochou nálevu, posypeme nivou aj hermelínom. Zakryjeme opäť ryžou, ktorú navrch posypeme korením na ryžu a zľahka potrieme maslom. Rúru predhrejeme na 200 ° C a zapekáme asi 30 minút, kým nie je ryža zlatistá. Zapekané jasmínovou ryžu podávame ako hlavný chod treba so zeleninovým šalátom. Chutí teplá i studená.