Zapekaná cuketa v alobale
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26264x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olivový olej | |
5 strúčikov | cesnak |
čerstvá bazalka | |
majorana | |
0,5 kg | cuketa |
soľ | |
10 ks | cherry paradajky |
tymián | |
podľa chuti: | |
tvrdý syr |
Postup prípravy receptu
Cuketu očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme. Tvrdý syr nastrúhame. Cesnak prelisujeme a premiešame so soľou a olivovým olejom, touto zmesou budeme zeleninu potierať. Na väčší kus alobalu položíme plátky cukety, potrieme ochuteným olejom a posypeme korením, dáme ďalšiu vrstvu cukety, vždy ochucujú. Nakoniec poukladáme celá cherry paradajky, aj na ne dáme "marinádu". Položíme aj pár lístkov čerstvej bazalky. Alobal dobre uzavrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Pre lepšiu chuť posypeme tesne pred koncom pečenia strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava. Zapekané cuketu v alobale podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatný chod (so syrom), kedy přikusujeme pečivo.