Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekaná cuketa v alobale

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26031x
Zapekaná cuketa v alobale

Príloha k mäsovým pokrmom alebo hlavný chod s pečivom.

vytlačiť recept Zapekaná cuketa v alobale
recept Zapekaná cuketa v alobale sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
10 ks cherry paradajky
tymián
olivový olej
5 strúčikov cesnak
čerstvá bazalka
majorana
0,5 kg cuketa

podľa chuti:

tvrdý syr

Postup prípravy receptu

Cuketu očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme. Tvrdý syr nastrúhame. Cesnak prelisujeme a premiešame so soľou a olivovým olejom, touto zmesou budeme zeleninu potierať. Na väčší kus alobalu položíme plátky cukety, potrieme ochuteným olejom a posypeme korením, dáme ďalšiu vrstvu cukety, vždy ochucujú. Nakoniec poukladáme celá cherry paradajky, aj na ne dáme "marinádu". Položíme aj pár lístkov čerstvej bazalky. Alobal dobre uzavrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Pre lepšiu chuť posypeme tesne pred koncom pečenia strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava. Zapekané cuketu v alobale podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatný chod (so syrom), kedy přikusujeme pečivo.

Komentáre k receptu Zapekaná cuketa v alobale (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty