Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapekaná bravčová bábika

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 166834x
Zapekaná bravčová bábika

Výborný hlavný chod pre tú najlepšiu príležitosť. Zapečená bravčová panenka so zemiakmi a slaninou.

vytlačiť recept Zapekaná bravčová bábika
recept Zapekaná bravčová bábika
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g bravčová panenka
1 ks cibula
3 lyžičky steak korenie
soľ
1/2 lyžičky tymián
30 dkg anglická slanina
1 ks šľahačka
1 lyžička granulovaný cesnak
8 ks zemiaky
1 lyžička korenie čierny
1 lyžička bazalka
3 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Bravčovú panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme zmesou korenia - steak korenie, korenie, granulovaný cesnak. Najlepšie je nasypať korenie na stôl, zmiešať ho a bábiku v ňom poriadne obaliť. Potom vezmeme potravinárskou fóliu a mäso do nej nachvilku zabalíme.

Zemiaky nakrájame na plátky, cibuľu na jemné prúžky. Všetko vložíme do zapekacej misky a posypeme zmesou korenia - soľ, tymian, bazalka. V miske premiešame a zalejeme šľahačkou.

Na zemiaky položíme mäso, ktoré polejeme olivovým olejom. Na mäso položíme plátky slaniny a vložíme do rúry a pečieme cca 90 minút pri 220 ° C.

Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Zapekaná bravčová bábika (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty