Zapečený losos so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26532x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | smotana na šľahanie |
1 ks | citrón |
2 lyžice | olej |
4 porcie | losos |
2 lyžice | maslo |
1 štipka | muškátový oriešok |
1 lyžička | tymián |
15 dkg | údený syr |
1 lyžička | bazalka |
2 ks | vajcia |
sekaná petržlenová vňať | |
na obalenie: | |
muka |
Postup prípravy receptu
Jednotlivé porcie lososa jemne osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna a necháme chvíľu odpočinúť. Potom porcie ryby obalíme v hladkej múke a vytriasača. Na panvičke rozohrejeme maslo s olejom a rozpustíme v ňom bazalku a tymián. Lososa opečieme z oboch strán na rozohriatej zmesi tukov a preložíme do pekáča. Údený syr nastrúhame a premiešame s jemne sekanou petržlenovou vňaťou, štipku muškátového orieška, vajcami a smotanou. Zmesí pokryjeme pečené ryby a dáme zapiecť do rozpálenej rúry alebo grilu. Zapekáme, až je losos hotový. Zapečený losos so syrom je najlepšie s zemiaky na cibuľu.