Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečený karfiol s líščiou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58726x
Zapečený karfiol s líščiou omáčkou

Recept pre milovníkov zapečených lahôdok.

vytlačiť recept Zapečený karfiol s líščiou omáčkou
recept Zapečený karfiol s líščiou omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks menšie karfiol
20 dkg šunka
1 dl mlieko
250 ml smotana na šľahanie
1 balíček Lišková omáčka (Vitana)
1500 g zemiaky

podľa chuti:

eidam
soľ

Postup prípravy receptu

Surové zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravíme si karfiol, ktorý rozdelíme na ružičky alebo nakrájame, syr nastrúhame. Do olejom vymastenej zapekacej misky dáme vrstvu zemiakov, nakrájaný karfiol, šunku, znova vrstvru zemiakov a tak pokračujeme až hore. Končíme vrstvou zemiakov, ktorú môžeme posypať syrom. Nakoniec rozmiešame Lišková omáčku v smotane s trochou mlieka, podľa chuti ešte dosolíme. Lišková omáčkou zemiaky zalejeme. Karfiol s Lišková omáčkou zapečieme dozlatista. Podávame ako hlavný chod.

Komentáre k receptu Zapečený karfiol s líščiou omáčkou (1 komentár)

  • bysťo 01.February 2016 19:18

    oh vy ..... čo tak recept aj vyskúšať, alebo ho aspoň poriadne preložiť? líščia, líšková omáčka? to tam už rovno napíšte kveták a podobne. líšky sú kuriatka p očesky!!! kuriatková omáčka, nie líšková

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty