Zapečený karfiol s líščiou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58639x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | mlieko |
250 ml | smotana na šľahanie |
1 balíček | Lišková omáčka (Vitana) |
1500 g | zemiaky |
1 ks | menšie karfiol |
20 dkg | šunka |
podľa chuti: | |
soľ | |
eidam |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravíme si karfiol, ktorý rozdelíme na ružičky alebo nakrájame, syr nastrúhame. Do olejom vymastenej zapekacej misky dáme vrstvu zemiakov, nakrájaný karfiol, šunku, znova vrstvru zemiakov a tak pokračujeme až hore. Končíme vrstvou zemiakov, ktorú môžeme posypať syrom. Nakoniec rozmiešame Lišková omáčku v smotane s trochou mlieka, podľa chuti ešte dosolíme. Lišková omáčkou zemiaky zalejeme. Karfiol s Lišková omáčkou zapečieme dozlatista. Podávame ako hlavný chod.
Komentáre k receptu Zapečený karfiol s líščiou omáčkou (1 komentár)
-
bysťo
01.February 2016 19:18
oh vy ..... čo tak recept aj vyskúšať, alebo ho aspoň poriadne preložiť? líščia, líšková omáčka? to tam už rovno napíšte kveták a podobne. líšky sú kuriatka p očesky!!! kuriatková omáčka, nie líšková