Zapečený kapor so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 3354x
Kapor so šampiňónmi zapekaný spolu s plátkami zemiakov, netradičné úprava sladkovodné ryby.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kapor |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
2 - 3 lyžičiek | korenie na ryby |
1 kg | zemiaky |
1/2 kg | šampiňóny |
čerstvý tymián | |
2 - 3 lyžičiek | soľ |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si porcie kapra, ktorého sme vopred zbavili vnútorností a dobre očistili. Je vhodné rybu zbaviť skeletu, teda vyfiletovat a použiť na porcie len pláty mäsa. Ak si nevieme rady s odkostěním, potom je možné pokrm pripraviť is klasicky spracovaným kapor, ktorého mäso stále obsahuje kosti. Zapekacie misu dôkladne vymažeme maslom. Dno vyložíme plátkami zemiakov, na ktoré poukladáme porcie kapra. Rybu okoreníme, dobre osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Na rybie mäso vrstvíme plátky šampiňónov. Nebojíme sa silnejší vrstvy. Posledná budú opäť plátky zemiakov a čerstvý tymian. Povrch môžeme mierne pokvapkať olivovým olejom. Naplnenú misu vložíme do rúry a zapekáme pri 170 ° C asi 1 hodinu. Pri servírovaní dbáme na to, aby sme jednotlivé porcie krájeli podľa porcií kapra a nenarážali nožom na kosti, ak sme kapra vopred nefiletovali. Pokrm by sa nepekne trhal.