Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečený kapor so šampiňónmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3354x
Zapečený kapor so šampiňónmi

Kapor so šampiňónmi zapekaný spolu s plátkami zemiakov, netradičné úprava sladkovodné ryby.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zapečený kapor so šampiňónmi
recept Zapečený kapor so šampiňónmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks kapor
2 - 3 lyžíc olivový olej
2 - 3 lyžičiek korenie na ryby
1 kg zemiaky
1/2 kg šampiňóny
čerstvý tymián
2 - 3 lyžičiek soľ

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Pripravíme si porcie kapra, ktorého sme vopred zbavili vnútorností a dobre očistili. Je vhodné rybu zbaviť skeletu, teda vyfiletovat a použiť na porcie len pláty mäsa. Ak si nevieme rady s odkostěním, potom je možné pokrm pripraviť is klasicky spracovaným kapor, ktorého mäso stále obsahuje kosti. Zapekacie misu dôkladne vymažeme maslom. Dno vyložíme plátkami zemiakov, na ktoré poukladáme porcie kapra. Rybu okoreníme, dobre osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Na rybie mäso vrstvíme plátky šampiňónov. Nebojíme sa silnejší vrstvy. Posledná budú opäť plátky zemiakov a čerstvý tymian. Povrch môžeme mierne pokvapkať olivovým olejom. Naplnenú misu vložíme do rúry a zapekáme pri 170 ° C asi 1 hodinu. Pri servírovaní dbáme na to, aby sme jednotlivé porcie krájeli podľa porcií kapra a nenarážali nožom na kosti, ak sme kapra vopred nefiletovali. Pokrm by sa nepekne trhal.

Komentáre k receptu Zapečený kapor so šampiňónmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty