Zapečenky s horčicovým dipom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4914x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
na ozdobu: | |
semienka | |
hrubá soľ | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
omáčka: | |
4 - 5 lyžičiek | pálivá francúzska horčica |
1 lyžička | sušený alebo čerstvý tymián |
soľ | |
2 kelímky | kyslá smotana (16%) |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrubý plát (až 1 - 1,5 cm vysoký) a pomocou rádýlka nakrájame väčšiu prúžky. Prenesieme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a podľa chuti posypeme hrubou soľou, makom alebo rôznymi semienkami. Zapečenky vložíme do silne vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme dip. Hustú krémovitú smotanu premiešame s pálivou francúzskou horčicou, podľa chuti osolíme a pridáme tymián. Korenie či bylinky možno podľa chuti meniť. S obľubou pridávam aj koreniacu zmes na pizzu. Horčicovou dip necháme vychladiť. Zapečenky podávame s hořčicovým dipem ako chuťovku. Upečené pečivo jednoducho do Dipu namáčame a odhrýza. Každému pripravíme vlastný mištičku s hořčicovým dipem.