Zapečenec z rybieho filé
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2388x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | rybie filé |
100 g | strúhaný parmezán |
100 g | anglická slanina |
2 ks | cibula |
800 g | zemiaky varené v šupke |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
vegeta špeciál | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
sekaná petržlenová vňať | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme, olúpeme a nakrájame na plátky. Jemne nakrájanú cibuľu na masle speníme, pridáme na kocky nakrájané filé, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, zalejeme trochou vody a podusíme. Pekac vymažeme maslom, vyskladáme plátky slaniny, polovicu zemiakov, posypeme vegetu a soľou , dáme rybie filé, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a zakryjeme zvyšnými zemiaky. Posolíme a posypeme Podravka. Pridáme na rezance nakrájanú slaninu a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Zapečence pečieme v predhriatej rúre asi 20 - 30 minút. Zapečenec z rybieho filé najlepšie chutí s rajským šalátom.