Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28825x
Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou

Recept na zapečené zemiaky s vôňou Talianska.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou
recept Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 kg zemiaky
maslo na vymastenie
2 ks kurací rezeň
2 - 3 ks paradajka

na ozdobu:

cherry paradajka
kučeravý šalát

podľa chuti:

soľ

zálievka:

1 kelímok kyslá smotana
1 kelímok smotana na varenie
20 dkg niva

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, nie úplne domäkka. Olúpeme ich a nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky. Paradajky nakrájame na kolieska, kuracie mäso na kúsky. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle a zamiešame dohromady s oboma smotana. Zapekacie misku alebo pekáčik vymažeme maslom. Kladieme vrstvu zemiakov, vrstvu paradajok a mäsa, zalejeme časťou zmesi smotany a nivy. Striedavo vrstvíme a vrstvy mierne soliam. Končíme vrstvou zemiakov, ktoré zalejeme zvyškom smotany s nivou. Zemiaky s paradajkami, kuracím a nivou dáme zapiecť do rúry na stredný výkon na asi 20 - 30 minút, až nám horná vrstva zozlatne. Odporúčam vyššia pekáčik alebo misku, počas pečenia smotana vrie a pripálil by sa nám na dne rúry. Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím a nivou servírujeme na liste kučeravého šalátu, ozdobíme cherry paradajkami. Namiesto paradajok možno použiť potrebné brokolicu a pre vegetariánsku verziu vynecháme mäso.

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty