Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím mäsom a nivou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 28825x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 kg | zemiaky |
maslo na vymastenie | |
2 ks | kurací rezeň |
2 - 3 ks | paradajka |
na ozdobu: | |
cherry paradajka | |
kučeravý šalát | |
podľa chuti: | |
soľ | |
zálievka: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 kelímok | smotana na varenie |
20 dkg | niva |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, nie úplne domäkka. Olúpeme ich a nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky. Paradajky nakrájame na kolieska, kuracie mäso na kúsky. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle a zamiešame dohromady s oboma smotana. Zapekacie misku alebo pekáčik vymažeme maslom. Kladieme vrstvu zemiakov, vrstvu paradajok a mäsa, zalejeme časťou zmesi smotany a nivy. Striedavo vrstvíme a vrstvy mierne soliam. Končíme vrstvou zemiakov, ktoré zalejeme zvyškom smotany s nivou. Zemiaky s paradajkami, kuracím a nivou dáme zapiecť do rúry na stredný výkon na asi 20 - 30 minút, až nám horná vrstva zozlatne. Odporúčam vyššia pekáčik alebo misku, počas pečenia smotana vrie a pripálil by sa nám na dne rúry. Zapečené zemiaky s paradajkami, kuracím a nivou servírujeme na liste kučeravého šalátu, ozdobíme cherry paradajkami. Namiesto paradajok možno použiť potrebné brokolicu a pre vegetariánsku verziu vynecháme mäso.