Zapečené zemiaky s nivou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70407x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | niva |
8 strúčikov | cesnak |
1 kg | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
maslo na vymastenie | |
zálievka: | |
mleté čierne korenie | |
2 dl | mlieko |
1 kelímok | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nasekáme na malé plátky a nivu nastrúhame na jemnom strúhadle. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a okoreníme. Zapekacie misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Potom dáme vždy vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, niekoľko plátkov cesnaku a posypeme nivou. Opakujeme a všetko zalejeme smotanou s mliekom. Zapečené zemiaky s nivou zapečieme v rúre do ružova. Zapečené zemiaky s nivou môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsám.