Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 101100x
Recept na jemné chutné jedlo pre tých, ktorí nemusia cibuľu a cesnak.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | väčší karfiol |
20 dkg | syr Madeland |
3 ks | vajcia |
3 ks | kuracie prsia |
80 dkg | zemiakov |
20 dkg | light kyslá smotana |
podľa chuti: | |
korenie | |
mletá chilli paprika | |
soľ | |
podľa potreby: | |
maslo | |
olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme mletou chilli paprikou, ktorá podporuje trávenie, a nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme v menšej dávke oleja. Květy očistíme a povaríme v osolenej vode do polomäkké. Vychladnutý pokrájame na hrubšie kúsky. Vajcia rozklepneme a so smotanou rozšľaháme, pridáme trochu soli a štipku korenia. Zapekacie misku vymažeme maslom a vyložíme plátkami zemiakov, orestovaným kuracím mäsom, vareným karfiolom. Horné vrsvu tvoria opäť zemiaky. Teraz všetko zalejeme rozšľahanými vajciami so smotanou. Vložíme do predhriatej rúry asi na 200 ° C a pečieme 20 minút. Pred dokončením posypeme zapekané zemiaky strúhaným syrom. Až syr zružovie, je pokrm hotový. Zapečené zemiaky podávame teplé so zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom (1 komentár)
-
jozef
18.August 2023 09:37
idem vyskusat podla receptu to bude ok.