Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 97361x
Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom

Recept na jemné chutné jedlo pre tých, ktorí nemusia cibuľu a cesnak.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom
recept Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 ks väčší karfiol
20 dkg syr Madeland
3 ks vajcia
3 ks kuracie prsia
80 dkg zemiakov
20 dkg light kyslá smotana

podľa chuti:

korenie
mletá chilli paprika
soľ

podľa potreby:

maslo
olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme mletou chilli paprikou, ktorá podporuje trávenie, a nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme v menšej dávke oleja. Květy očistíme a povaríme v osolenej vode do polomäkké. Vychladnutý pokrájame na hrubšie kúsky. Vajcia rozklepneme a so smotanou rozšľaháme, pridáme trochu soli a štipku korenia. Zapekacie misku vymažeme maslom a vyložíme plátkami zemiakov, orestovaným kuracím mäsom, vareným karfiolom. Horné vrsvu tvoria opäť zemiaky. Teraz všetko zalejeme rozšľahanými vajciami so smotanou. Vložíme do predhriatej rúry asi na 200 ° C a pečieme 20 minút. Pred dokončením posypeme zapekané zemiaky strúhaným syrom. Až syr zružovie, je pokrm hotový. Zapečené zemiaky podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a karfiolom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt