Zapečené zemiaky s kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 68786x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
700 g | zemiaky |
2 ks | veľká cibuľa |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
300 g | kyslá kapusta |
300 g | kabanosu |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme a nakrájame na 5 mm hrubé plátky. Kyslá kapusta vytlačíme a pokrájame na menšie kúsky, kabanosu nakrájame na rezance a olúpanú cibuľu na plátky. Do vymasteného pekáča naukladáme zemiaky, osolíme, okoreníme, dáme vrstvu kapusty, salámu, cibuľu. Znovu kladieme vrstvu zemiakov, soľ, korenie a opakujeme. Poslednú vrstvu budú tvoriť plátky zemiakov. Zemiaky s kapustou zalejeme smotanou, vložíme do rúry a pečieme pri 180 ° C asi 60 minút.