Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 77332x
Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom

Recept na dobrý obed z jedného pekáča.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom
recept Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g kyslá kapusta
1 ks väčšie cibule
1 ks väčšie jablko
600 g zemiaky
50 g maslo na vymastenie
3 dl kyslá smotana
60 g slanina
350 g údené mäso

podľa chuti:

grilovacie korenie
soľ

podľa potreby:

strúhanka

Postup prípravy receptu

Na kocky pokrájané slanine speníme cibuľu, pridáme olúpané a nastrúhané jablko a na menšie kúsky pokrájané kyslá kapusta. Posolíme a podusíme domäkka. Vo šupke uvaríme zemiaky, necháme vychladnúť a olúpeme. Uvaríme údené mäso a nakrájame na rezance. Pekac vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, dáme vrstvu poduseného kapusty, vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska, posypeme korením a dáme vrstvu údeného mäsa. Vrstvy striedame, nakoniec dáme kapustu. Polejeme kyslou smotanou a dáme na 1 / 2 - 3 / 4 hodiny do predhriatej rúry zapiecť.

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt