Zapečené zemiaky s kapustou a údeným mäsom
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 82145x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | maslo na vymastenie |
3 dl | kyslá smotana |
60 g | slanina |
350 g | údené mäso |
400 g | kyslá kapusta |
1 ks | väčšie cibule |
1 ks | väčšie jablko |
600 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Na kocky pokrájané slanine speníme cibuľu, pridáme olúpané a nastrúhané jablko a na menšie kúsky pokrájané kyslá kapusta. Posolíme a podusíme domäkka. Vo šupke uvaríme zemiaky, necháme vychladnúť a olúpeme. Uvaríme údené mäso a nakrájame na rezance. Pekac vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, dáme vrstvu poduseného kapusty, vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska, posypeme korením a dáme vrstvu údeného mäsa. Vrstvy striedame, nakoniec dáme kapustu. Polejeme kyslou smotanou a dáme na 1 / 2 - 3 / 4 hodiny do predhriatej rúry zapiecť.