Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s brokolicou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25203x
Zapečené zemiaky s brokolicou

Smotanové zemiaky zapečené s brokolicou a pórom podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k pečenému mäsu.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s brokolicou
recept Zapečené zemiaky s brokolicou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g zemiaky
100 g pór
250 ml smotana
2 ks vajcia
200 g brokolica (ružičky)

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
mletý kmín

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Pór očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame do misy so studenou vodou na 1 mm hrubé plátky. Potom ich scedíme, odkvapov a na čistej utierke osušíme. Vajcia rozšľaháme so smotanou. Zapekacie misu vytrieme maslom. Takto pripravenú brokolicu, zemiaky a pór spolu premiešame, osolíme a ochutíme mletým kmínom a korením. Zmes urovnáme do zapekacej misky a zalejeme smotanou s vajcami. Pečieme pri 160 ° C približne 45 minút. Zapečené zemiaky s brokolicou a pórom podávame so zeleninovým šalátom ako samostatný pokrm. Môžeme ich však podávať aj ako slávnostné prílohu k pečenému kurčaťu.

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s brokolicou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty