Zapečené zemiaky s brokolicou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25237x
Smotanové zemiaky zapečené s brokolicou a pórom podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k pečenému mäsu.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | pór |
250 ml | smotana |
2 ks | vajcia |
200 g | brokolica (ružičky) |
500 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletý kmín | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky, ktoré nakrájame na plátky. Pór očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame do misy so studenou vodou na 1 mm hrubé plátky. Potom ich scedíme, odkvapov a na čistej utierke osušíme. Vajcia rozšľaháme so smotanou. Zapekacie misu vytrieme maslom. Takto pripravenú brokolicu, zemiaky a pór spolu premiešame, osolíme a ochutíme mletým kmínom a korením. Zmes urovnáme do zapekacej misky a zalejeme smotanou s vajcami. Pečieme pri 160 ° C približne 45 minút. Zapečené zemiaky s brokolicou a pórom podávame so zeleninovým šalátom ako samostatný pokrm. Môžeme ich však podávať aj ako slávnostné prílohu k pečenému kurčaťu.