Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené zemiaky s bešamelom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64208x
Zapečené zemiaky s bešamelom

Veľmi rýchle a jednoduché jedlo zo zemiakov.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Zapečené zemiaky s bešamelom
recept Zapečené zemiaky s bešamelom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 dkg hladká múka
2 štipky soľ
1 kg zemiaky
3 štipky grilovacie korenie
20 dkg údené mäso
20 dkg maslo
1 l mlieko

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Pripravíme si bešamelovú omáčku. Asi 15 dkg masla rozpustíme. Zaprášime ho hladkou múkou a vysmažíme svetlú zápražku. Postupne ju zalievame mliekom a miešame, až vznikne riedka hmota - omáčka. Omáčku osolíme, okoreníme a prípadne môžeme dochutiť syrom. Pekáč vymažeme trochou masla. Zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtky. Osolíme ich a posypeme grilovacím korením. Údené nakrájame na kúsky a vmiešame do zemiakov. Použiť môžeme napríklad len saláma. Záleží na tom, čo máme radi. Zemiaky dáme do pripraveného pekáča, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Keď sú zemiaky skoro mäkké, zalejeme je bešamelovú omáčkou. Tá musí byť naozaj riedka. Zemiaky s bešamelom necháme ešte asi 10 minút zapiecť. Zapečené zemiaky s bešamelom ihneď podávame. Saláma môžeme nahradiť potrebné brokolicou, hneď máme pokrm aj pre vegetariánov. .

Komentáre k receptu Zapečené zemiaky s bešamelom (1 komentár)

  • Veronika balosakova 02.March 2018 16:22

    Veľký dobrý

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty