Zapečené šunkové zemiaky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 54722x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1 lyžica | olivový olej |
10 ks | malé zemiaky |
25 dkg | šunka |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Desať čo možno najmenších zemiakov umyjeme a dáme ich v šupke na 5 - 7 minút variť (nesmie byť uvarené úplne). Zemiaky zbavíme šupky, osolíme ich, mierne okoreníme a okmínujeme. Každý zemiakov obalíme v dvoch plátkoch salámy, najlepšie údenej šunky. Prepichneme špáradlami tak, aby saláma na zemiakoch dobre držal. Na pekáč potretie malým množstvom olivového oleja kladieme zemiaky. Rozprestrieme po nich na plátky nakrájanú cibuľu a dáme na 15 minút zapiecť do rúry pri 200 ° C. Zapečené šunkové zemiaky podávame s čerstvou zeleninou.