Zapečené šťuchavé zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 65784x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
1 kg | zemiaky |
50 g | niva |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
400 g | točený saláma |
1 - 2 ks | cibula |
100 g | eidam |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky oškrabeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a salámu. Cibuľu nakrájame nadrobno, salámu na kocky. Syry nastrúhame. Pekáč vymažeme olejom a rúru predhrejeme. Uvarené zemiaky scedíme a ľahko je rozšťoucháme. Nie tak, aby z nich bola kaša. Do pekáča dáme zemiaky, salámu, syr, cibuľu a všetko osolíme a zalejeme smotanou a trochou oleja. Zemiaky zapekáme asi 45 minút. Zapečené šťouchané zemiaky ihneď podávame. Prílohou môže byť zeleninový šalát alebo len sterilizované uhorky.