Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené šťuchavé zemiaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65534x
Zapečené šťuchavé zemiaky

Veľmi ľahký recept na zapečené zemiaky.

vytlačiť recept Zapečené šťuchavé zemiaky
recept Zapečené šťuchavé zemiaky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g eidam
soľ
1 kg zemiaky
50 g niva
1 kelímok smotana na šľahanie
400 g točený saláma
1 - 2 ks cibula

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky oškrabeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a salámu. Cibuľu nakrájame nadrobno, salámu na kocky. Syry nastrúhame. Pekáč vymažeme olejom a rúru predhrejeme. Uvarené zemiaky scedíme a ľahko je rozšťoucháme. Nie tak, aby z nich bola kaša. Do pekáča dáme zemiaky, salámu, syr, cibuľu a všetko osolíme a zalejeme smotanou a trochou oleja. Zemiaky zapekáme asi 45 minút. Zapečené šťouchané zemiaky ihneď podávame. Prílohou môže byť zeleninový šalát alebo len sterilizované uhorky.

Komentáre k receptu Zapečené šťuchavé zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty