Zapečené široké rezance
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8065x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | mleté čierne korenie |
2 lyžice | olivový olej |
1 štipka | soľ |
125 g | smotana na šľahanie |
1 lyžička | tymián |
400 g | široké rezance |
100 g | eidam |
1/8 l | zeleninový vývar |
1 ks | cibula |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
4 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Eidam nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame najemno. V panvici rozohrejeme olej, speníme cibuľu s cesnakom, pridáme pretlak, vývar a tymian. Necháme prejsť varom a odstavíme. Osolíme, okoreníme. Široké rezance uvaríme podľa návodu na obale a scedíme. Rezance zmiešame s omáčkou a syrom. Vložíme do zapekacej misky, poukladáme paradajkami a zalejeme smotanou. Zapekáme cca 20 minút. Zapečené široké rezance podávame ešte teplé ako hlavný chod z jedného pekáča.