Zapečené rybie filé s paradajkami
- hlavné chody
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 132527x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | strúhanka |
600 g | mrazené rybie filé (šťuka, treska) |
3 - 4 ks | paradajka |
1 hrsť | bazalka |
omáčka: | |
50 g | hladká múka |
50 g | maslo |
1 - 2 štipiek | muškátový oriešok |
250 ml | mlieko (vývar) |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme bešamelovú omáčku. Na panvici rozohrejeme maslo a za stáleho miešania prisypávame múku. Získame tak svetlú zápražku, do ktorej prilejeme mlieko alebo vývar a za občasného miešania na miernom plameni povaríme do zhustnutia. Osolíme, okoreníme muškátovým orieškom a ešte dve minúty varíme. Pokrájame paradajky na plátky, čerstvú bazalku posekáme najemno. Do vymastenej zapekacej misy striedavo kladieme nerozmrazené, osolenej, opepřené rybie filé, plátky paradajok, posypané ľahko bazalkou a strúhankou. Každú vrstvu pokvapkáme bešamelom. Vršok môžeme zasypať strúhaným syrom. Misu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180 ° C asi 40 minút. Na záver grilujeme dozlata.