Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zapečené rybie filé s paradajkami

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132527x
Zapečené rybie filé s paradajkami

Zapekané rybie filé prekladané paradajkami, bazalkou a bešamelom.

vytlačiť recept Zapečené rybie filé s paradajkami
recept Zapečené rybie filé s paradajkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť strúhanka
600 g mrazené rybie filé (šťuka, treska)
3 - 4 ks paradajka
1 hrsť bazalka

omáčka:

50 g hladká múka
50 g maslo
1 - 2 štipiek muškátový oriešok
250 ml mlieko (vývar)
soľ

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme bešamelovú omáčku. Na panvici rozohrejeme maslo a za stáleho miešania prisypávame múku. Získame tak svetlú zápražku, do ktorej prilejeme mlieko alebo vývar a za občasného miešania na miernom plameni povaríme do zhustnutia. Osolíme, okoreníme muškátovým orieškom a ešte dve minúty varíme. Pokrájame paradajky na plátky, čerstvú bazalku posekáme najemno. Do vymastenej zapekacej misy striedavo kladieme nerozmrazené, osolenej, opepřené rybie filé, plátky paradajok, posypané ľahko bazalkou a strúhankou. Každú vrstvu pokvapkáme bešamelom. Vršok môžeme zasypať strúhaným syrom. Misu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180 ° C asi 40 minút. Na záver grilujeme dozlata.

Komentáre k receptu Zapečené rybie filé s paradajkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty